ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ-ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟΥ


Το λευκό  ξίδι έχει πολλές χρήσεις στο νοικοκυριό.(δες εδώ) Μια από αυτές είναι η χρήση του σα μαλακτικό.Εκτός από το ότι είναι  φυσικό ,αφαιρεί τα  υπολείμματα σαπουνιού στο πλυντήριο και  μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό  στο στεγνωτήριο. Μπορείτε κατευθείαν να προσθέσετε το ξίδι στα πλυντήριο ή στη θήκη του μαλακτικού. Ακόμα αν θέλετε προσθέσετε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο ξίδι.Εμένα μου  αρέσουν η λεβάντα ή το  πορτοκάλι..Το γλυκό πορτοκάλι φωτίζει και καταπολεμά τους λεκέδες, η λεβάντα προσφέρει μια ηρεμιστική επίδραση, η μέντα και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση σκληρών  οσμών στα ρούχα. Μπορείτε να κάνετε μια  προ-ανάμιξη , χρησιμοποιώντας την ακόλουθη συνταγή που βρήκα εδώ:

Ξύδι Μαλακτικό για Πλυντήριο ρούχων
Για 1 λίτρο:250ml λευκό ξύδι-750  ml νερό
10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου


Απλά ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση και είναι έτοιμο για το ξέβγαλμα. Για τα μικρά ή μέτρια φορτία προσθέστε 1/4 φλιτζάνι στο ξέβγαλμα, για μεγαλύτερα φορτία προσθέστε περίπου 1/2 φλιτζάνι στο ξέβγαλμα.

Και για μυρωδάτα ρούχα στο στεγνωτήριο, ακολουθούμε τις οδηγίες:


Κόψτε βαμβακερό ύφασμα σε μικρά τετράγωνα.  Προσθέστε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο πανί σας και ρίξτε το στο στεγνωτήριο με το επόμενο φορτίο σας. Αυτά τα πανάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 2 ή 3 φορτία, κάθε φορά προσθέτοντας άλλες 3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Πλύνετε το ύφασμα μετά από μερικές χρήσεις και πειραματιστείτε με ένα νέο άρωμα, την επόμενη φορά!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση. Θα τα δοκιμάσω όλα!!! Ξέρεις ότι είμαι μεγάλος φαν. Με κόκκινο ξύδι να υποθέσω ότι δεν γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλη η βιβλιογραφία αναφέρει λευκό ξύδι.σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή