ΔΩΡΑ ΔΙΝΩ- ΔΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ

 Είπαμε ,πως τα δώρα μας είναι όλα χειροποίητα.Μπορούμε να ομορφύνουμε τη συσκευασία τους με αυτοκόλλητα ,ιδιαίτερα για κάθε άτομο που του στέλνουμε ένα δώρο! Βρήκαμε εδώ αυτά τα υπέροχα σχέδια , έτοιμα για εκτύπωση !Εμείς είχαμε αυτοκόλλητο χαρτί και το κολλήσαμε στη σακούλα!
  20 Μαΐου  μνήμη της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας!
«Και τις γυνή ονόματι Λυδία, πορφυρόπωλις πόλεως Θυατείρων, σεβόμενη τον Θεόν, ήκουεν, ης ο Κύριος διήνοιξε την καρδίαν προσέχειν τοις λαλουμένοις υπό του Παύλου, ως δε έβαπτίσθη και ο οίκος αυτής, παρεκάλεσε λέγουσα· ει κεκρίκατέ με πιστήν τω Κυρίω είναι, εισελθόντες εις τον οίκον μου μείνατε· και παρεβιάσατο ημάς». (Πράξ. 16,14-15).
Ο Απόστολος Παύλος βρισκόταν στην Τρωάδα όταν είδε σε όραμα ένα Μακεδόνα να τον καλεί να πάει στη Μακεδονία να τους διδάξει την πίστη. Ο Παύλος το θεώρησε σημείο από τον Θεό και αμέσως ξεκίνησε το ταξίδι παίρνοντας μαζί του τους εκλεκτούς συνεργάτες του Τιμόθεο, Σίλα και Λουκά. Αποβιβάζονται στη Νεάπολη, την σημερινή Καβάλα, και αναχωρούν για την πόλη των Φιλίππων. Έξω από την πόλη και κοντά στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτου είναι ο τόπος προσευχής των Ιουδαίων. Στις συγκεντρωμένες εκεί γυναίκες κήρυξε ο Παύλος, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Οι γυναίκες τον άκουσαν με προσοχή και με ευλάβεια, ιδιαιτέρως όμως, η Λυδία. Η Λυδία μέχρι εκείνη την στιγμή έψαχνε συνεχώς τον αληθινό Θεό και γι’ αυτό από ειδωλολάτρισσα που ήταν έγινε Ιουδαία και άρχισε την αναζήτηση του Μεσσία. Όταν άκουσε, λοιπόν, τον Απόστολο Παύλο να τους μιλάει για τον Λυτρωτή του κόσμου, τον Χριστό, δέχεται αμέσως την χριστιανική θρησκεία και ζητά επίμονα να γίνει χριστιανή. Ο Παύλος την βαπτίζει στα νερά του ποταμού Ζυγάκτου και, έτσι, η Λυδία γίνεται το πρώτο μέλος της πρώτης Εκκλησίας της Ελλάδος.
Διασκευή από www.saint.gr όπως τη βρήκαμε στο  http://www.agonistes.gr


Γιορτάζουμε κι εμείς!Γιορτάζει η κόρη μου Λυδία αλλά και η ομάδα μου στο κατηχητικό που λέγεται κι αυτή Λυδία! 25 χρόνια μέσα σ'αυτή την ομάδα μοιράστηκα  χαρές και λύπες με αδερφές ,όχι απλά φίλες.Ο Θεός ,όπως έστειλε την Αγία Λυδία  βοηθό στον Απόστολο Παύλο, έτσι έστειλε και σε μας μια Ομάδα Λυδία  για να βλέπουμε στη ζωή μας χειροπιαστή την Αγάπη Του!

Ομάδα μου Λυδία

Κόρη μου Λυδία

ΧΡΌΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜEΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου