ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Πρόκειται για ένα παιχνίδι δύο παικτών για τα μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να διαβάσουν τους αριθμούς και γράμματα. Είναι μια εκτυπώσιμη εκδοχή ενός παραδοσιακού παιχνιδιού  που χρονολογείται πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγινε  ένα δημοφιλές  επιτραπέζιο παιχνίδι  κατά τη δεκαετία του 1930.

 (Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ή να εκτυπώσετε τα φύλλα παραπάνω).
  Συνιστάται για ταξίδια με αυτοκίνητο. Χρειάζονται δύο φύλλα και  δύο στυλό μόνο!Αν πλαστικοποιήσετε τα φύλλα, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε πολλές φορές, με μαρκαδόρους πίνακα!
 
 Πώς να παίξετε:
Τα πλοία:
 το μέγεθος         
 αεροπλανοφόρο  5συνεχόμενα τετραγωνάκια
 αντιτορπιλικό  4συνεχόμενα τετραγωνάκια
πολεμικό  3συνεχόμενα τετραγωνάκια
  υποβρύχιο 2συνεχόμενα τετραγωνάκια


 Τοποθετήστε όλα τα πλοία σας  πάνω στο πλαίσιο "δικά μας πλοία " ανάλογα με το μέγεθός τους . Τα πλοία δεν πρέπει να επικαλύπτονται. Μην αφήνετε τον εχθρό σας να δει τα πλοία σας!
 Σημαδέψτε τα εχθρικά πλοία λέγοντας μια συντεταγμένη (παράδειγμα: "Α-5") και σημειώστε στο πλαίσιο "εχθρικά πλοία"  σ'αυτήν την συντεταγμένη  την  «επιτυχία» με  (Χ) ή την  «αποτυχία»  με (τελεία .)  σύμφωνα με την απάντηση του εχθρού σας.
 Όταν ο εχθρός σας  πετύχει χτύπημα σε πλοίο  σας, πείτε "χτύπημα" ή "χάσαμε", σημειώστε  το πλοίο σας με ένα Χ, στη συντεταγμένη που χτύπησε. Όταν το σκάφος σας είναι χτυπημένο σε όλα τα τετραγωνάκια του, ανάλογα με το μέγεθός του, θα πρέπει να πείτε, " βυθίστηκε το  ____ μου!"  (συμπληρώστε το όνομα του τύπου του πλοίου σας).

Ο πρώτος που θα  βυθίσει το σύνολο των εχθρικών πλοίων  κερδίζει!

3 σχόλια: