ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 1 / 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 / 2 κουτ. αλάτι
12 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ , κτυπήστε το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά.
Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια, προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και κτυπήστε περίπου 2 λεπτά, σταματώντας το μίξερ περιστασιακά για να ξύσετε κάτω από τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε για 1 λεπτό.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το μισό μείγμα από το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα περισσότερα από το αλεύρι να έχει απορροφηθεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι όλα τα αλεύρι έχει απορροφηθεί και η ζύμη αρχίζει να τραβήξει μακριά από τις πλευρές του μπολ, 2 έως 3 λεπτά.
Ζυμώστε με τα χέρια.(Πρέπει να μην κολλάει στα χέρια.)
Αν θέλετε χρωματίστε κομμάτια ζύμης με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με τον πλάστη ανοίξτε φύλλο μισό εκατοστό.
Χρησιμοποιώντας κόφτες μπισκότων , κόψτε το επιθυμητό σχήμα.
Αν η ζύμη κολλάει στον κόφτη, βουτήξτε τον κόφτη σε αλεύρι πριν κάνετε περισσότερα σχήματα. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, μεταφέρτε τα cookies στην προετοιμασμένη φύλλα ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους .
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε με τα εργαλεία διακόσμησης.
2 1 / 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 / 2 κουτ. αλάτι
12 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ , κτυπήστε το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά.
Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια, προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και κτυπήστε περίπου 2 λεπτά, σταματώντας το μίξερ περιστασιακά για να ξύσετε κάτω από τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε για 1 λεπτό.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το μισό μείγμα από το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα περισσότερα από το αλεύρι να έχει απορροφηθεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι όλα τα αλεύρι έχει απορροφηθεί και η ζύμη αρχίζει να τραβήξει μακριά από τις πλευρές του μπολ, 2 έως 3 λεπτά.
Ζυμώστε με τα χέρια.(Πρέπει να μην κολλάει στα χέρια.)
Αν θέλετε χρωματίστε κομμάτια ζύμης με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με τον πλάστη ανοίξτε φύλλο μισό εκατοστό.
Χρησιμοποιώντας κόφτες μπισκότων , κόψτε το επιθυμητό σχήμα.
Αν η ζύμη κολλάει στον κόφτη, βουτήξτε τον κόφτη σε αλεύρι πριν κάνετε περισσότερα σχήματα. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, μεταφέρτε τα cookies στην προετοιμασμένη φύλλα ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους .
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε με τα εργαλεία διακόσμησης.
Τώρα είναι η ώρα της διασκέδασης για τα παιδιά!
Φτιάξτε λουλουδάκια,ματάκια,γραμμές με τη χρωματιστή ζύμη και στολίστε τα μπισκότα!
Ψήστε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν γύρω από τα άκρα, 7 έως 10 λεπτά για τα μικρότερα σχήματα, 12 έως 16 λεπτά για μεγαλύτερα σχήματα. Τα μπισκότα να είναι μαλακά, θα σκληρύνουν εκτός φούρνου!Γίνονται περίπου 20 μπισκότα
Εκτυπώστε από εδώ το κουτί και γεμίστε το με μπισκότα ,για δώρο!
Εκτυπώστε από εδώ το κουτί και γεμίστε το με μπισκότα ,για δώρο!
Καλοφάγωτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου