Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για νηστίσιμα σιροπιαστά γλυκά. Απλώς, πρέπει να βουτυρώσεις ένα ένα τα φύλλα. Επειδή τόσο χρόνο δεν έχουμε, δημιουργήσαμε μια τεμπέλικη αλάδωτη παραλλαγή:
- 350 ml λίτρο νερό
- 650 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- Φλούδα από 1 λεμόνι
1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζετε για 10 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε από πάνω |
Για την κρέμα:(μια παραλλαγή του Ευτύχη Μπλέτσα)
- 1 λίτρο νερό ένα μέρος του οποίου είναι χυμός πορτοκάλι
- 8 κουταλιές σούπας άχνη
- 5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ-νισεστέ
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό προς το τέλος
Εκτέλεση: δείτε το βιντεάκι
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου