Αλάδωτο σιροπιαστό τύπου εκμέκ

 
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για νηστίσιμα σιροπιαστά  γλυκά. Απλώς, πρέπει να βουτυρώσεις ένα ένα τα φύλλα. Επειδή τόσο χρόνο δεν έχουμε, δημιουργήσαμε μια τεμπέλικη αλάδωτη παραλλαγή:
Για το σιρόπι ( από εδώ)
  • 350 ml λίτρο νερό
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζετε για 10 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Απλώνουμε φύλλα κρούστας (είναι αλάδωτα) στο ταψί σαν πατσαβουρόπιτα, και ρίχνουμε λίγο ταχίνι  σποραδικά.Το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν τα φύλλα και μετά το σιροπιάζουμε , όπως ξέρει η καθε μία.Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς μετά το σιρόπιασμα.
Φτιάχνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε από πάνω


Για την κρέμα:(μια παραλλαγή του Ευτύχη Μπλέτσα)

  • 1 λίτρο νερό ένα μέρος του οποίου είναι χυμός πορτοκάλι
  • 8 κουταλιές σούπας άχνη
  • 5 κουταλιές σούπας  γεμάτες κορν φλάουρ-νισεστέ
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό προς το τέλος  

Εκτέλεση: δείτε το βιντεάκι



Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου