ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Αντιμετωπίζοντας με ελπίδα και αισιοδοξία τη νέα χρονιά,ξεκινάμε με μια ανάρτηση για οικονομικές πάμφθηνες ταμπλέτες  για πλυντήριο πιάτων!
Τις χρησιμοποιούμε εδώ και ένα μήνα και είμαστε ευχαριστημένοι! Απλά, έχουμε μια επιφύλαξη για σπίτια με πιο σκληρά νερά από το δικό μας.Σ' αυτή τη περίπτωση μπορεί να μη γυαλίζουν τα ποτήρια!
Εμείς ανακατέψαμε ένα μέρος σόδα φαγητού με ίσο μέρος κιτρικό οξύ (ξινό) και αν βάλετε ειδικό αλάτι  στη θήκη του πλυντηρίου πιάτων θα είναι καλύτερα!Ψεκάσαμε με τόσο νερό όσο για να μπορεί να στέκεται στο χέρι .Τα βάλαμε  σε καλούπι-παγοθήκες-και τα αφήσαμε να στεγνώσουν- σκληρύνουν.Ανάλογα με το μέγεθος, χρησιμοποιούμε μια ή δυο ταμπλέτες στη θήκη.

 ΠΡΟΣΟΧΗ!!
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΞΥΔΙ-ΑΣΠΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ- ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!!! 

Σκέφτηκα την ιδέα της ταμπλέτας γιατί η σκόνη που είχα κάνει, σκλήραινε και δεν μπορούσαμε να πάρουμε με το κουτάλι! Ελπίζω να σας βοηθήσει και σας!

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Μια άλλη καλή λύση είναι η χρήση ξυδιού, στη θήκη του γυαλιστικού στο πλυντήριο πιάτων. Το έχω δοκιμάσει και φέρνει "μαγικά" αποτελέσματα και δίχως την χρήση χημικών προϊόντων του εμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδέες.εγώ τις έφτιαξα αλλά μου άφριζαν πολύ. μάλλον με τη σόδα. τί μπορεί να έκανα λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή