ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΧΑ

Με το που άρχισε ο καιρός να αλλάζει, άρχισαν και τα πρώτα γκούχου γκούχου! Μαμά, πονάει ο λαιμός μου!
 Όλοι γνωρίζουμε πως το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα.Έλα όμως που δεν θέλουν να το καταπιούν σκέτο!Κι έτσι,έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα εδώ  τη συνταγή που σας αναφέρω παρακάτω: 
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕΛΙΟΥ!
Από μια μικρή έρευνα που έκανα,μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις καραμέλες μας  αντικαθιστώντας το νερό με αφέψημα από διάφορα ευεργετικά βότανα ,όπως εχινάκεια, φασκόμηλο,κλπ.Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση αφού πρώτα τα δοκιμάσω!
Συστατικά:113 γρ ζάχαρη, 86 γρ μέλι,περίπου 2 κουταλιές της σούπας νερό, ξύσμα ενός λεμονιού Οδηγίες:
1. Συνδυάστε ζάχαρη, μέλι, και νερό σε μια πολύ μικρή κατσαρόλα. Αναμίξτε μαζί. Τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
 2. Καλύψτε  για 4 λεπτά.
3. Αφαιρέστε το κάλυμμα και τοποθετήστε ένα θερμόμετρο καραμελών μέσα. Εάν το μείγμα φτάσει 295 βαθμούς, κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά. Το μείγμα πρέπει να πυκνώσει.Αν δεν έχετε τέτοιο θερμόμετρο, όπως κι εγώ δεν έχω,τοποθετήστε απλά μια ή δύο σταγόνες του σιροπιού σε ένα μπολ γεμάτο παγωμένο  νερό . Αν το σιρόπι πέφτοντας  στέκεται σκληρό, τότε ξέρετε ότι είναι έτοιμο. Αν εξακολουθεί να είναι μαλακό και κολλώδες, χρειάζεται κι άλλο μαγείρεμα.
 4. Αναμείξτε το ξύσμα λεμονιού.
 5. Χρησιμοποιώντας μισό κουταλάκι του γλυκού ως  μέτρο, ρίξτε τις κουταλιές  πάνω σε  λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
 6. Εργαστείτε γρήγορα, γιατί το μείγμα πήζει πολύ γρήγορα.
 7. Αφήστε τες να κρυώσουν  για 1/2 ώρα και φυλάξτε τες σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρισμένες με αντικολλητικό χαρτί ή πασπαλισμένες με άχνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους  .Διατηρούνται  για περίπου μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου.


ΥΓ.Εγώ δεν είχα λεμόνι και τις έκανα σκέτες!Ωραίες έγιναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου