ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ

Μια φίλη μου μου περιέγραψε σήμερα, κάτι που δεν γίνεται να μην το δημοσιεύσω,γιατί αφορά όλους εμάς και τα παιδιά μας! Χρησιμοποίησε, λοιπόν, ένα πολύ γνωστό- το καλύτερο του είδους του- αντιηλιακό.Επειδή λεκιάστηκαν οι λευκές  μπλούζες από το λάδι, τις έβαλε να πλυθούν.Μιας και δε βγήκαν οι λεκέδες θεώρησε σωστό να τις ξαναπλύνει , με χλωρίνη αυτή τη φορά. Δεν πρόλαβε να βουτήξει τις μπλούζες στη λεκάνη με τη χλωρίνη και τις είδε να βάφονται από ολόασπρες σε φουξ!!Ενώ άλλα ασπρόρουχα που είχε βάλει στην ίδια λεκάνη δε βάφτηκαν καθόλου!Άρα,έφταιγε καθαρά η ύπαρξη του αντιηλιακού, που ενώ είχαν πλυθεί τα ρούχα ήδη, αυτό φαίνεται δεν είχε εξαφανισθεί από την μπλούζα,φανερό γιατί δεν είχε βγει και ο λεκές!
Φανταστείτε, λοιπόν, τι υπολείμματα  χημικών μένουν στο δέρμα μας!!
Γι αυτό ,αξίζει να ξέρουμε τι ακριβώς αλείφουμε σε μας και τα παιδιά μας γιατί όλα αυτά αθροίζονται και δημιουργούν διάφορα προβλήματα, όπως αλλεργίες κι εξανθήματα.
Εμείς φτιάξαμε και αντιηλιακό με λάδι καρύδας,βούτυρο καριτέ, σησαμέλαιο και οξείδιο του ψευδαργύρου, ένα ανόργανο αντιηλιακό φίλτρο που κάνει καλό στην επιδερμίδα-το χρησιμοποιούν για κρέμες μωρουδιακές! Και μας προφυλάσσει από τον ήλιο και είναι ευεργετικό για το δέρμα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου